A Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE-vel összefogva jövőre is megrendezzük egyre nagyobb népszerűségnek örvendő teljesítménytúráinkat és Bakony Ultra/Fél/Maraton terepfutó versenyünket mindenki örömére. Az első rendezés után folyamatosan próbáltunk javítani az útvonalon, hogy minél nagyobb élményt nyújtson a résztvevőknek. Idén megrendeztük az első Várpalota 40 túrát, és a Bakony Maratont is erre az útvonalra helyeztük át. Jövőre lesz néhány jelentős változás az útvonalban, amikről most részletesen beszámolok.

A túra időpontja 2010. szeptember 18. Sok kritika érte az Ördög-rét utáni, Csesznekig tartó aszfaltos szakaszt, aztán az idei túrán elbeszélgettem két résztvevővel akik javaslatot tettek egy alternatív kerülési lehetőségre. Pár hete bejártuk ezt a szakaszt, és azt tapasztaltuk, hogy más túra (talán a Túrázz a vonatért!) is errefelé ment, amit a kihelyezett S+ jelzések és szalagok bizonyítottak.

Nagyon szép helyeken halad, élmény volt gyalogolni az őszi erdőben. Csesznekről visszafelé tettük meg az Ördögrétig tartó, GPS-el mérve 5,6 kilis távot. Ezentúl nem kell 5 km-rt bandukolni az aszfalton, és átkelni a 82-es úton, helyette viszont megnézhetjük a Kenyei-hegy és a Zörög-hegy aljának környékét, és Csesznekre az aluljárónál megyünk be. Ezzel a módosítással értelmesen be tudtuk illeszteni a Kőmosó-völgyet is az útvonalba, ami után a várat megkerülve érünk el az ellenőrző állomáshoz, ami idén az Erzsébet Vendégház volt. Természetesen a futók a Kőmosó-völgy kihagyásával, Cseszneki utcákon érik el a célt.

Távok: A 20-ast átneveztük 25-re, GPS-el mérve ennek hossza 24,5 kilóméter 435 szintemelkedéssel. De a kevésbé tapasztalt túrázóknak, családosoknak is szerettünk volna túrázási lehetőséget biztosítani, így meghírdettük a 16-os távot, ami csak annyiban tér el, hogy Porva-Csesznek vá-ról indul. Reméljük még járni fognak a vonatok. A 30-ast átneveztem 37-re, pontos hossz/szint: 36.8km/765m.

A 70-es távot 80-ra nyújtottuk meg, visszaraktuk bele a Burok-völgyet. Én csak az Őszi várpalotai tt-ról tudok, hogy teljes hosszában bejárná, így most lesz erre még 1 lehetőség, bár mi a Bükkös-árkon át vezettük az útvonalat, majd a végén fel kell menni a Burok-partra egészen el Bakonykútiig. Innen pedig Inotán át vezet az út Várpalotáig, ami nekem 81 km-re jött ki 1370 szinttel. Csőszpuszta után szintén erre fog menni a Várpalota 50 ami idén a Csörget-völgyön át érte el a célt. A Bakony Maraton útvonala nem módosul. Reméljük az aszfaltos szakaszok minimalizálása, és a Burok-völgy által nyújtott élmény mindenki kedvére lesznek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lostintheforest.blog.hu/api/trackback/id/tr31529693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása